Ruys
Open Ateliers Jordaan 14, 15 en 16 mei 2016, Amsterdam
18
Ruys
schilder- en grafisch atelier van Ruys
Lijnbaansgracht 26-E
1015 GP Amsterdam
info.ruys-art@inter.nl.netwww.ruys-art.nl0633814759

Over de kunstenaar
De natuur speelt een grote rol in mijn werk. Ik schilder zoveel mogelijk buiten, in Artis en langs het Gein of de Hortus Botanicus in Leiden en ik werk in aquarel met inkt of olieverf. Daarnaast ets ik tegenwoordig, allereerst de terpen en daarna het mangrovebos in de Hortus in Leiden of de trompetboom in de Hortus in Amsterdam, kortom buiten dus.
De laatste jaren werk ik regelmatig op het terpenland in Noord Oost Friesland waar ik getroffen ben door de schoonheid van de terp met hun adembenemende luchten. Daar schets ik eindeloos en zet de grondlaag op en maak thuis op mijn atelier het schilderij af,
of zet de schetsen op ets.

Exposities en activiteiten
In 2014 en 2015 heb ik meegedaan aan de jaarlijkse exposities in Loods 6 in Amsterdam
2013 Galerie De Pomp in Warmond, juni 2013 Galerie De Kleine Hoogstraat in Leeuwarden (Friesland), maart 2013 als gast meegedaan met de Kunstaanhuisroutelauwersland (Friesland),18 september t/m 5 oktober 2012 Galerie Libbe-Venema, Hogeweg in Amsterdam.
Ik ben lid van De Onafhankelijken en exposeer met ze mee en geef modeltekenen aan de Vereniging van Beeldende Kunst, de vroegere Zondagsschilders aan de Gelderse kade.

"Lente in de Harstastate"
Een appelboom in de lente op de boomgaard van de Harstastate. Deze bloeiende appelboom is gemaakt met aquarelverf en inkt op aquarelpapier en is omringd door fluitenkruid van twee meter hoog , zuring en paardenbloemen in de oude boomgaard.
Specialisme
aquarelinktolieverfetsen

Toegepaste techniek
aquarelinktenolieverfets technieken

Bron van inspiratie
de natuurook de terpen in noord oost friesland