Geert-Jan Kuijpers
Open Ateliers Jordaan 14, 15 en 16 mei 2016, Amsterdam
37
Geert-Jan Kuijpers
GJKUIJPERS
Nieuwe Leliestraat 55-57
1015 SJ Amsterdam
woonadres/atelier/gallerie
geert_jan63@hotmail.comwww.gjkuijpers.net0621881583

Over de kunstenaar
Mijn werk bestaat uit schilderijen en tekeningen in alle denkbare formaten. Ik werk met gemengde technieken (acryl, inkt, krijt en soms olieverf).

Ik maak vooral portretten en stadsgezichten. Thema's die te zien zijn in mijn werk zijn de mens en zijn omgeving, de stad en de rivier. De vervreemding in - en het bizarre van - steden waar miljoenen mensen wonen, vind ik fascinerend.

Voor mijn portretten laat ik mij inspireren door theater, film, ontmoetingen en herinneringen en foto’s die ik verzamel. Een portret ontstaat meestal uit een verzameling van indrukken.

Voor mijn stadsgezichten doe ik veel inspiratie op in steden als Hongkong, NewYork en Bangkok. Deze indrukken verwerk ik in vrij opgezette stadspanorama's, soms herkenbare, maar nooit bestaande skylines.

Exposities en activiteiten
Een aantal keer per jaar houd ik exposities thuis, in samenwerking met Joost Mous ("Ariya" www.buddhasearch.com), in ons beider huizen in de Nieuwe Leliestraat 55 en 57.

Bij deze exposities richten wij onze huizen in als galerieën. Wij combineren kunststijlen als tribal art, aziatische kunst en mijn moderne schilderijen, hetgeen een leuke, spannende sfeer oplevert.

"We 2 are 1"
Specialisme
schilderentekenen

Toegepaste techniek
gemengde techniek

Bron van inspiratie
hoofdzakelijk portrettenstad