Gerda Kruimer met Esther Bruggink en Lies de Wolf
Open Ateliers Jordaan 14, 15 en 16 mei 2016, Amsterdam
66
Gerda Kruimer met Esther Bruggink en Lies de Wolf
Atelier Gerda Kruimer
Passeerdersstraat 49-B
1016 XB Amsterdam
info@gerdakruimer.nlwww.gerdakruimer.nl 06291917330206257289

Over de kunstenaar
In mijn atelier is een selectie van o.a. recente tekeningen en beelden te zien en werken die speciaal gemaakt zijn voor Penseesauvages de biënnale van Dourdan in Frankrijk door ESTHER BRUGGINK, LIES DE WOLF en mij. Esther, Lies en ik waren vele jaren collega's als museumdocent voor de Kunstkijkuren in Amsterdam.

Esther Bruggink maakt o.a. sculpturen en geborduurde tekeningen van menselijke en dierlijke figuren. De bijzondere technieken die ze gebruikt, leveren lichte, ongrijpbare beelden op, immaterieel bijna.
Esther studeerde beeldhouwen aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost in Breda, de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Sandberg Instituut in Amsterdam.
Zie: WWW.ESTHERBRUGGINK.NL

Lies de Wolf maakt monumentaal en plaatsgebonden werk en wandreliëfs. Weggestopte beelden die ontstaan in de rust van het atelier.
Zij studeerde geschiedenis aan de VU en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Zie: WWW.LIESDEWOLF.NL

Ik maak o.a. tekeningen en ruimtelijk werk. Mijn fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Ik studeerde kunstgeschiedenis en tekenen 1e graad aan de Hogeschool voor de Kunsten en monumentale vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Zie ook: WWW.GERDAKRUIMER.NL en WWW.FACEBOOK.COM/GERDAKRUIMER.ART

Exposities en activiteiten
UPCOMING:

Penséesauvages art contemporain, Dourdan, France, 11 t/m 19 juni 2016
Zie: WWW.PENSEESAUVAGES.ORG


"Gerda Kruimer: Fragment #2, Esther Bruggink: Hortus Conclusus, Lies de Wolf: Reunion"